PRESSEMEDDELELSE

 

 

TILBAGE TIL FORSIDEN

 

KIG IND

 

FIND OS HER

 

 

 

Viggo Hansens stor samling af danske militæruniformer er ved at se dagens lys igen efter flere års opbevaring i flyttekasser ... Det sker i Strandby ved Farsø, og der arbejdes med lyst.

Denne unik samling havde sit spæde start ved et tilfælde: En arbejdskollega rakte Viggo Hansen nogle regimentsmærker med et kommentar om at "dem samler du nok også på". Der er nu gået over fyrre år og samlingen består at flere end 400 uniformer repræsenterende tiden fra sidst i attenårhundrede tallet og indtil i dag.

Tidligere stod udstillingen til skue i Viggo Hansens hjemby, Randers, i det historiske byggeri Nørrejyllands Tøjhus. Omstændighederne gjorde at huset skulle rømmes i 2008. Området ved

Strandby er ikke fremmed for Viggo Hansen. I tresserne byggede familien et sommerhus i Trend, ved morens hjemegn. Hun var vokset op i Løgstør og sønnerne Ole og Viggo tog toget hver sommer til mormor og morfar. Løgstør blev Viggo Hansens andet hjem og han har mange gode minder derfra.

Viggo Hansens mor er døbt i Strandby Kirke, så en slags cirkel er sluttet ved at hans hjertebarn finder sit nyt hjem netop der.